Is het de moeite waard spouwmuurisolatie te installeren

Het hangt wel af van de situatie, Rebecca, maar over het algemeen is het vaker een slecht idee dan een goed idee (deels omdat het ook vaak slecht is geïnstalleerd). Ongeveer een derde van alle warmte die verloren gaat in een ongeïsoleerd huis ontsnapt door de muren. Door spouwwanden goed te isoleren, bespaart u energie en verlaagt u de kosten van uw verwarmingsrekening. Problemen met de isolatie van spouwmuren zijn meestal voorbehouden aan oudere woningen, die achteraf zijn uitgerust met isolatie, in plaats van nieuwbouw.

Het kan echter problemen veroorzaken die van invloed zijn op de energie-efficiëntie en warmte van uw huis, dus het is iets dat u wilt oplossen. spouwmuurisolatie is alleen geschikt voor uw huis als u op al deze punten 'ja' kunt antwoorden. Ongeveer een derde van het warmteverlies van de meeste huizen is door de muren, dus spouwisolatie kan u tot £160 per jaar besparen aan verwarmingsrekeningen 1.De eerdere constructies hebben een hogere thermische massa (dit is het vermogen van een materiaal om warmte-energie te absorberen en op te slaan) dit komt door de dikkere bladeren van bakstenen muur. Tijdens zwaardere of door de wind aangedreven regen gedurende langere tijd heeft het water de neiging de muur te verzadigen totdat het langs het interne deel van de buitenste lijn van de muur begint te druppelen.

Het is net als de minerale 'quilt' isolatie die in hokken wordt gebruikt, maar opgesplitst in kleine plukjes zodat het in de muren kan worden geblazen. Recent (201) BBA-NHBC onderzoek toonde aan dat zelfs onder 'laboratoriumomstandigheden' voor het bouwen van een muur (verbazingwekkend met een raam) en het plaatsen van minerale vezelisolatie in een 100mm brede holte die zonder constructiefouten dat schadelijke hoeveelheden water binnen enkele dagen binnendringen. Van de 25% zal een aandeel een probleem hebben met het installatiebedrijf in plaats van de spouwmuurisolatie zelf - zaken als niet opruimen na zichzelf, niet opduiken - een van de problemen die bij elk project kunnen worden verwacht. Maar houd je aan de regels over de vraag of het huis geschikt is en gebruik een goede installateur en de kans op die problemen wordt steeds kleiner.

Hoewel degenen die na de jaren twintig zijn gebouwd, meer kans hebben op spouwmuren en die voor die tijd zijn gebouwd, meer kans hebben op massieve muren. Als u vochtige plekken op uw binnenmuren hebt, mogen deze niet worden geïsoleerd totdat het probleem is opgelost. Over het algemeen hebben huizen gebouwd vanaf de jaren negentig muurisolatie om de warmte binnen te houden, maar als uw huis ouder is dan dat, heeft het mogelijk helemaal geen muurisolatie. In modernere woningen bieden de spouwwanden een goede gelegenheid om het energieverlies van warmte door muren te verbeteren.

En er is één schokhorrording dat ik de afgelopen maanden met angst heb waargenomen - iedereen lijkt spouwmuurisolatie in hun huizen te hebben gepompt.

Leave Message

Required fields are marked *