Wat is spouwmuur en de voor- en nadelen ervan?

Ze kunnen het risico op vocht, condensvorming en penetrerende vochtproblemen verminderen. De spouwmuur kan de verwarmingskosten van een gebouw verlagen. Omdat de lucht in de holte werkt als isolator. Ze bieden een goede geluidsisolatie in vergelijking met een woning met een massieve bakstenen muur, waardoor het effect van extern geluid wordt verminderd.

De lege ruimte of holtegrootte moet tussen de 4 en 10 cm liggen. De interne en externe bladeren moeten 10 cm dik zijn. Het kan worden geleverd door ventilatieopeningen, bijvoorbeeld 150 x 75 mm (6 ″ x 3 ″) met tussenpozen, nabij de basis en bovenkant van de muur, door een paar verbindingen open te laten. Het primaire doel van de spouwmuur is om een betere isolatie in het gebouw te bieden.

Het beschermt het gebouw ook tegen vocht. Het grootste nadeel van de spouwwand is dat de bouwkosten zeer hoog zijn in vergelijking met de traditionele spouwmuur. Er zijn veel keren nodig om spouwmuren op te bouwen en zo weinig duur om te bouwen in vergelijking met muren waarbij de twee huiden aan elkaar zijn gehecht. Maar ze hebben een goede geluidsbestendigheid en worden geleverd met superieure geluids- en warmte-isolatie en vooral weerstand tegen regeninfiltratie.

Het belangrijkste doel van het bouwen van een spouwmuur is het binnendringen van regen naar het binnenoppervlak van de muur te voorkomen. Isolatiekosten Hoewel materialen goedkoper kunnen zijn, vooral als versnipperd gerecycled papier wordt gebruikt, beweren critici van spouwmuurisolatie dat de waarheid is dat isolatiekosten helemaal niet goedkoop zijn. Om dit probleem op te lossen, is het nodig om de holte onder het maaiveld te vullen met een zwakke betonmix, zodat een stevige muur op de grond wordt gevormd. Diameter Grootte Voordeel Het gebruikte isolatiemateriaal, polystyreenkraal is zo klein dat deze gemakkelijk kan worden ingepompt, zelfs als de holte smal is.

Het heeft ook de voorkeur van huiseigenaren omdat het het energieverbruik kan helpen verminderen en ook als schild kan fungeren om te voorkomen dat regenwater de buitenmuur binnendringt en het huis binnenkomt. Spouwwanden zijn wanden die zo zijn geconstrueerd dat er een lege ruimte of holte overblijft tussen de enkele muur. Om de levensduur, sterkte en uiterlijk te behouden, moet een vochtbestendige loop van baksteen of blok worden gebruikt voor het opbouwen van de spouwmuur boven het maaiveld. Spouwwand bestaat uit twee afzonderlijke wanden, bladeren of huid genaamd, met de spouwopening tussen deze twee verschillende wanden, dus ze zijn normaal gesproken de buitenmuren van het gebouw.

Een muur die is opgebouwd met twee bladeren of huiden met een ruimte of holte ertussen, wordt genoemd als een spouwmuur. De belangrijkste overweging bij de constructie van spouwmuur boven het maaiveld vochtbestendige loop van een baksteen of blok dat de vereiste duurzaamheid, sterkte en uiterlijk zal geven. Deze kleine kralen worden ingebracht door gaten te boren met een diameter van ongeveer 22-26 millimeter met een afstand van één meter in de buitenmuur. spouwwanden isolatie wordt gebruikt om warmteverlies te verminderen, om de luchtruimte te vullen met materialen die warmteoverdracht remmen.

Spouwwanden zijn tijdrovender en daarom iets duurder om te bouwen dan muren met de twee huiden aan elkaar gebonden, maar ze zorgen voor een betere geluids- en warmte-isolatie en vooral weerstand tegen het binnendringen van regen. Hoewel nieuwere huizen dit soort muren kunnen hebben, zullen huiseigenaren met huizen die geen spouwmuren hebben hun huizen achteraf moeten inrichten. Om isolatie in de spouwwand te installeren, moet een isolatiemateriaal dat bekend staat als polystyreenkraal worden geïnjecteerd. Het is onontbeerlijk dat spouwwanden op geen enkele manier worden overbrugd, omdat dit een doorgang van vocht zou opleveren.

Leave Message

Required fields are marked *