Kunt u isolatie achteraf inbouwen in muren?

Cellulose is gemaakt van gerecycled krantenpapier en wordt geleverd in een losse vulvorm die in bestaande wanden kan worden geblazen totdat het dicht verpakt is, oftewel dichte verpakkingsclulose. We gebruiken vaak cellulose bij retrofitwerkzaamheden omdat het dicht verpakt kan worden om een uitstekende thermische weerstand te bieden. Nieuwe cellulose kan met terugwerkende kracht worden toegevoegd aan een eerder geïsoleerde wand die al cellulose bevat maar die in de loop van de tijd is neergedaald. Hoewel gaten minder vaak moeten voorkomen, zijn ze iets groter met een diameter van dichter bij 2 in diameter.

Een ander voordeel van cellulose is dat het meestal wordt behandeld om vuur, schimmels en ongedierte te weerstaan. Helaas kan cellulose niet worden toegevoegd aan een muur die al is geïsoleerd met glasvezel. Om isolatie aan elke buitenmuur toe te voegen, worden gaten geboord tussen de noppen van de bestaande muren. Vervolgens kunnen spuitschuim, cellulose of een andere vorm van losgevulde isolatie worden ingeblazen om de wandholtes op te vullen.

Ten slotte moeten de gaten worden aangesloten en opnieuw worden afgewerkt om overeen te komen met de rest van de muur. Tenzij uw huis speciaal is gebouwd voor energie-efficiëntie, kunt u waarschijnlijk uw energierekening verlagen door meer isolatie toe te voegen. Veel oudere huizen hebben minder isolatie dan huizen die tegenwoordig zijn gebouwd, maar zelfs het toevoegen van isolatie aan een nieuwer huis kan zichzelf binnen een paar jaar terugbetalen. De beste manier om uw binnenmuren te isoleren zonder gipsplaat te verwijderen, is het vullen van de binnenmuren met inblaasisolatie.

Hoewel inblaasisolatie meestal wordt gebruikt op zolders, kelders en andere kruipruimtes, werkt het perfect achter gevestigde muren om een solide barrière voor thermische isolatie te creëren. De structurele elementen worden meestal in deze gebieden belicht, waardoor het gemakkelijk is om te zien welk type isolatie u heeft en om de diepte of dikte (inch) te meten. Het is het beste om een aannemer deze gaten te laten repareren om de isolatie van uw huis te verbeteren en uw energiekosten laag te houden. Dit maakt het een uitstekende kandidaat voor het isoleren van bestaande muren, met name muren waarvan u weet dat er luchtlekken zijn, maar ook betekent dat het in onverwachte gebieden kan lekken.

Als u op zoek bent naar polyesterisolatie in NSW, QLD, WA en SA, kijk dan eens naar Bradford Polymax Insulation. De meest gebruikelijke manier om een oud huis te isoleren zonder de muren af te breken, is door isolatie achter de muren zelf aan te brengen. Het gebrek aan isolatie van huismuren betekent een overwerkt koel- of verwarmingssysteem dat ijverig koude of warme lucht blaast, maar de envelop van onroerend goed houdt het einde van de deal niet tegen. Een huiseigenaar die op dezelfde manier wil profiteren van een renovatie om nieuwe of extra isolatie achteraf in te bouwen, heeft veel keuzes kunststoffen, glasvezel, versnipperd papier, zelfs denimresten, en wol in verschillende vormen.

Voordat Tom overschakelde op spuitschuimisolatie, gebruikte Tom polyisocyanuraatpanelen op die manier bouwde hij een 2x4-muur, isoleerde tussen de noppen met batting (papieren gezicht verwijderd), bedekte vervolgens het hele ding met panelen met folie en verzegelde ze met folietape voordat hij een muurplaat opzette. Als uw huis in de winter onaangenaam koud is, in de zomer ondraaglijk warm en moeilijk op te warmen of af te koelen, is de kans groot dat u uw muurisolatie moet vervangen. Als u deze muren achteraf inbouwt met nieuwe isolatie met behulp van spuitschuimisolatie, zijn de voordelen duidelijk, is de energie-efficiëntie aanzienlijk verbeterd, is het huis veel beter geïsoleerd en worden de seizoenskosten voor koeling en verwarming drastisch verlaagd. Het installeren van isolatie in nieuwe woningen tijdens de bouwfase is eenvoudig en efficiënt, maar isolatie kan ook achteraf worden aangebracht in bestaande woningen.

In sommige woningen was het isoleren van de kelder en zolder meer dan voldoende, zelfs met isolatie die op zijn best voldoende was. Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen.

Leave Message

Required fields are marked *