Veroorzaakt muurisolatie vocht?

Bij onjuiste installatie of in ongeschikte eigenschappen kan spouwmuurisolatie (CWI) leiden tot vocht. Vuil kan ook de holte overbruggen, terwijl openingen in de isolatie koude plekken creëren met verhoogde condensatie binnenin. Het resultaat is schimmel, vocht en schade aan binnenmuren. Het vocht gaat door je spouwmuurisolatie, vooral als je muur geïsoleerd is met losgeblazen of minerale vezelisolatie.

We wilden zien of de installateurs correct zouden herkennen en melden dat het niet geschikt was voor spouwmuurisolatie, omdat het muren had die regelmatig werden blootgesteld aan door de wind aangedreven regen. De overheid heeft een aantal schema's ingevoerd om spouwmuurisolatie betaalbaarder en toegankelijker te maken voor huiseigenaren, met name degenen wier huizen niet nieuw zijn gebouwd en waar gaten in de buitenmuur moeten worden geboord om de vulling in te voegen. Problemen met betrekking tot vocht van spouwmuurisolatie zijn voornamelijk te wijten aan de slechte installatie of het gebrek aan begrip dat de woning in de eerste plaats niet moet worden uitgerust met spouwmuurisolatie. Deze omvatten het regelmatig schoonmaken van uw dakgoten en ervoor zorgen dat ze in goede staat verkeren, het controleren van de buitenmuren van uw huis op scheuren en breuken, het bewaken van de staat van de afdichting rond uw ramen en deuren, controleren of uw dak in goede staat is zonder losse tegels en met voldoende afvoer en ervoor te zorgen dat eventuele problemen met leidingen of leidingen onmiddellijk worden opgelost door een professional.

Wanneer isolatie is aangebracht, komt er een team aan en boort veel gaten in de muur (zie foto) en pompt vervolgens miljoenen kleine polystyreenkralen, hetzelfde type dat in een zitzak wordt aangetroffen. Als u uw spouwwanden hebt geïsoleerd en een van de bovenstaande problemen ondervindt, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Als het pand al is gebouwd, wordt spouwmuurisolatie geïnstalleerd door in de buitenmuur van het pand te boren en via de geboorde gaten in te brengen. Wanneer slecht metselwerk of wijzen duidelijk is, wordt het water dat buiten op je muren regent, opgezogen in de stenen.

Toen ze zich kwalificeerde voor een overheidssubsidie om de energie-efficiëntie te verhogen, liet ze een nieuwe ketel, plus zolder- en holte-muurisolatie geïnstalleerd. Houd er echter rekening mee dat u de isolatie nodig heeft VOORDAT u verdere werkzaamheden aan de buitenmuren hebt. Maar de omvang van vochtgerelateerde problemen in verband met spouwmuurisolatie is zo ernstig dat een parlementslid oproept tot een onafhankelijk onderzoek om de bescherming van huishoudens te verbeteren (stockafbeelding). Spouwmuurisolatie is een isolatietechniek die is ontworpen om warmte binnen een huis te houden door de opening tussen de twee externe gemetselde muren te dichten.

Leave Message

Required fields are marked *