Voorkomt isolatie vocht?

Buitenmuurisolatie is een van de best bewezen manieren om condensatie- en vochtproblemen te voorkomen. Tot slot is buitenmuurisolatie een goede preventieve maatregel voor condensatie en vocht die het pand verpesten. Als u dakgoten of opstijgend vocht heeft, kunnen deze voor of tijdens de installatie worden gerepareerd. Externe muurisolatie houdt uw huis warmer en gezelliger, en als alle andere mogelijke problemen zijn aangepakt, houdt u het vrij van vocht.

Ja, het isoleren van uw huis kan vocht verminderen, vooral als de isolatie dampdiffusievertragers bevat. Omdat isolatie de warmteoverdracht vermindert, matigt het de temperaturen in uw hele huis, zodat vocht en vocht zich minder snel zullen ontwikkelen. Vooruitgang op het gebied van isolatie van woningen heeft geleid tot een grote toename van condensatieproblemen. Huiseigenaren worden gewaarschuwd om te handelen om vochtige praatjes te voorkomen.

Ironisch genoeg worden condensatie en vocht erger naarmate huizen beter geïsoleerd raken. Een gespecialiseerd bedrijf heeft gezegd dat ze elk jaar te maken hebben met 4000 vocht- en condensatiegerelateerde incidenten in Schotland. Ook is isolatie ontworpen om de binnenwarmte op peil te houden en te voorkomen dat deze ontsnapt. Maar door dit te doen, kan hij ook de vochtige lucht opvangen en dwingen binnen te blijven.

Holte-isolatie is ook een mooie omgeving voor kleine beestjes - veel mooie muizennesten, ratten, noem maar op - ze houden van het spul. Ik bedoel, ja, de muur kan aan de buitenkant koud zijn (het buitenoppervlak), maar het isolatiemateriaal voorkomt dat die lage temperatuur naar binnen komt en het binnenoppervlak van de muur warm blijft. Om dat te voorkomen, moeten huishoudens zich inspannen om de harmonie tussen isolatie en ventilatie te behouden. De isolatie stopt vochtige lucht bij de bron, zoals uw kelder, zodat deze niet in de andere kamers van uw huis kan stijgen.

Als uw huis na het installeren van isolatie nog steeds behoorlijk vochtig is, is het geen slecht idee om een loodgieter te bellen om de staat van uw leidingen te beoordelen. U hebt waarschijnlijk andere vragen over het behandelen van uw overtollige vochtprobleem met isolatie, zoals wat het beste type isolatie is voor de klus. Als isolatiebatts bijvoorbeeld kraftpapier hebben, telt dit als een klasse II waterdampvertrager. Dus terwijl u geld en tijd investeert om uw gebouw te isoleren, vergeet dan niet de ventilatie en zorg ervoor dat er voldoende luchtverversing is met het buitenleven.

Met andere woorden, met goede isolatie blijven de muren in je huis warm en zorgen er dus niet voor dat de lucht te veel water verliest als het ze raakt. Oude gebouwen zijn bijzonder gevoelig voor opstijgend vocht, en erger nog, het kan niet worden voorkomen door buitenmuurisolatie. Nieuwe overheidsregelingen die het gebruik van isolatie bevorderen en ons zolder- en spouwmuurisolatie laten installeren, veroorzaken enorme problemen met condensatie. Als u dit probleem ondervindt, is het raadzaam om een achteraf gemonteerde DPC in te voegen voordat u probeert extern te isoleren.

Leave Message

Required fields are marked *