Maakt spouwmuurisolatie een puinhoop?

Het proces vereist weinig schade aan je muren en is erg handig. Als je muur in slechte staat verkeert, ie. Kraken om te renderen, versplinterde (geblazen) stenen enz. Bovendien kan rijregen door een goed onderhouden bakstenen muur komen.

Deze defecten kunnen allemaal vocht in uw holte laten, waar het problemen zal veroorzaken wanneer het in contact komt met holtevulisolatie. Dus laat de defecten repareren voordat u retrofit spouwvulisolatie overweegt. Onlangs heeft de regering beloofd £2 miljard pond te steken in energiebesparende maatregelen voor huishoudelijke woningen, waaronder; spouwmuurisolatie, dubbele beglazing en ketelvervangingen. Dit is zodat ze een grotere kans hebben om tegen 2050 de deadline van nulemissies te halen en het feit dat hierdoor duizenden banen zullen worden gecreëerd in een broodnodige tijd.

Maar in werkelijkheid wegen de problemen waarmee veel huiseigenaren nu worden geconfronteerd als gevolg van spouwmuurisolatie ruimschoots opwegen tegen de voordelen. spouwmuurisolatieproblemen zijn meestal het domein van oudere woningen, die achteraf zijn voorzien van isolatie, in plaats van nieuwbouw. Het kan echter problemen veroorzaken die de energie-efficiëntie en warmte van uw huis beïnvloeden, dus het is iets dat u wilt oplossen. De reden hiervoor is dat het isolatiemateriaal een brug vormt waarlangs regenwater naar het huis kan worden getransporteerd.

In onbeschutte gebieden die vatbaar zijn voor door de wind aangedreven regen, kan dit leiden tot acute problemen met vocht in huis. Niet alleen zullen de materialen die worden gebruikt voor isolatie uw energierekening verlagen en uw huis comfortabeler maken, maar zolang de inhoud waterbestendig is, vermindert het waterschade aan uw huis en voorkomt het ongewenste luchtstromen tussen scheuren en muurlijnen. Als een huis zich in een bepaald deel van het land bevindt dat vatbaar is voor heersende zuidwestelijke winden die regen op de muren drijven, of het bevindt zich in een kust- of blootgelegd gebied, dan mag het geen vezelige of geblazen schuimkogelisolatie hebben. Beide moeten worden verholpen door de installateur terug te krijgen om het te repareren, daarom is de garantie van Cavity Insulation Guarantee Agency (opent in een nieuw tabblad) een goed idee.

Zonder een openbare, onafhankelijke toezichthouder voor de isolatiesector is het onwaarschijnlijk dat de situatie zal verbeteren. Veel gerenommeerde installateurs bieden een kwaliteitsgarantie die wordt gedekt door het Cavity Insulation Guarantee Agency (CIGA). Vóór 1930 kan het slechts 25 mm breed zijn, wat de installatie van spouwmuurisolatie lastiger, duurder en minder effectief maakt. Als u overweegt te installeren en uw huis een vroege spouwmuurconstructie heeft, is het misschien het beste om een paar dingen te overwegen.

De overgrote meerderheid van de woningen die na de jaren twintig zijn gebouwd, zal voorzien zijn van spouwmuren, maar niet alle huizen met spouwmuren zijn geschikt voor isolatie. Volgens de Energy Saving Trust gaat 35% van de warmte die uit een niet-geïsoleerd huis ontsnapt door de muren. Vul de wandholte zo goed mogelijk, maak je geen zorgen als de isolatie holtes of dicht of zelfs genoeg opvult. Een man die ik me herinner, zei dat al je buren het hebben laten doen en „we doen eerst een proefoefening, ze zullen geen puinhoop zijn.

Ik weet precies hoe het werkt, antwoordde ik, maar ik wil niet dat het gebeurt, zoals ik hem vertelde dat de huizen moeten ademen en daarom is er een opening tussen de muren. Toevallig heeft dit probleem ook de neiging om huizen te treffen die achteraf zijn uitgerust met ingeblazen vezelisolatie zoals minerale wol en glasvezelwol, meer dan huizen die zijn behandeld met EPS-kralen (geëxpandeerd polystyreen). Van de 25% zal een deel een probleem hebben met het installatiebedrijf in plaats van de spouwmuurisolatie zelf - zaken als niet opruimen na zichzelf, niet opduiken - een van de problemen die bij elk project kunnen worden verwacht. Polyurethaanschuim is een van de meest populaire keuzes voor het injecteren van isolatie in de spouwmuur van een huis, omdat het eenvoudig te installeren en voordelig is als isolator voor uw huis.

Het is altijd een goed idee om te controleren of u in aanmerking komt voor een subsidie van de overheid voor spouwmuurisolatie, in welk geval u een gratis overzicht van uw muren ontvangt voordat het werk begint, zodat u fouten kunt voorkomen. Andere maatregelen die in de regeling zijn opgenomen, zijn solide muurisolatie, zolderisolatie, vloerisolatie en isolatie in de kamer. .

Leave Message

Required fields are marked *