Kan spouwmuurisolatie vochtige problemen veroorzaken?

Indien onjuist geïnstalleerd, of in ongeschikte eigenschappen, kan spouwmuurisolatie (CWI) leiden tot vocht. Een ander probleem dat kan optreden, is wat bekend staat als interstitiële condensatie, namelijk wanneer het binnenblad van de muur na isolatie (natuurlijk) veel warmer wordt en dit heeft een domino-effect dat condensatie wegduwt van de binnenwand. Waarschijnlijk wel, maar het hangt sterk af van de staat van je buitenmuren. Soms had het gebruik van spouwmuurvullingen deel moeten uitmaken van een reeks maatregelen om de thermische prestaties te verbeteren.

Maar al te vaak is het de enige maatregel die is gebruikt. Waar holtes discontinu zijn of worden doorkruist door vaste elementen zoals vloerplaten of borstweringen, kunnen „koudebruggen” worden achtergelaten. Voordat de isolatie werd geïnstalleerd, kan het temperatuurverschil tussen deze bruggen en de muur relatief klein zijn geweest. Nadat de holtes in de muren zijn gevuld met isolatie, kunnen deze niet-geïsoleerde elementen aanzienlijk kouder zijn dan de omringende muren.

Dit in combinatie met de effecten van een tochtig huis, kan de juiste omstandigheden creëren voor condensatie en schimmel, vaak waar het nog niet eerder is gezien. Holteisolatie is ook een mooie omgeving voor kleine beestjes - veel mooie muizennesten, ratten, noem maar op - ze houden van het spul. De man van het isolatiebedrijf voor spouwmuren zal u vertellen dat het is behandeld om ze te stoppen. Heb je ooit een muis plastic zien eten? Dat doen ze.

Ik heb ze zich een weg zien eten door zakken bouwchemicaliën in onze winkel - en blijven eten. Er is vrijwel niets dat een muis ervan weerhoudt om te eten en een nest te maken. spouwmuren vol pluizig papier of katoen zijn voor hen een paradijs. Al deze actie zorgt er ook voor dat de isolatie bezinkt.

Sommige gebieden zullen er geen hebben, andere zullen veel hebben. Dit maakt je muren erg gevoelig voor vochtig of koud op sommige plekken, en niet op andere - dus je begint willekeurige problemen met vocht te krijgen. Nieuwe overheidsregelingen die het gebruik van isolatie bevorderen en ons dwingen zolder- en spouwmuurisolatie te installeren, veroorzaken enorme problemen met condensatie. Damian Mercer runt een in Lancashire gevestigd bedrijf met acht medewerkers dat gespecialiseerd is in het extraheren van mislukte spouwmuurisolatie en hij heeft het drukker dan ooit.

Dit zal u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over spouwmuurisolatie en om problemen op te sporen voordat ze ernstig worden. Als de holte is gevuld met isolatie, wordt de isolatie vochtig en fungeert deze als een brug tussen de twee buitenmuren, waardoor vocht wordt aangemoedigd om verder het huis in te reizen. Dit zou normaal gesproken stoppen bij de holte en zou niet het huis binnenkomen, hoewel een goede manier om dit te herkennen is als uw binnenmuren koud aanvoelen, zelfs als de verwarming is ingeschakeld. Dit betekent dat u ten volle moet profiteren van spouwwanden, zodat de energierekeningen aan het einde van elke maand worden verlaagd.

Heel eenvoudig is dit te wijten aan het feit dat buitenmuren in een slechte staat verkeren, vanwege een gebrek aan onderhoud, zware weersomstandigheden, of meer meestal, het feit dat de buitenmuren hun weerbestendige vermogen hebben verloren. Toen ze zich kwalificeerde voor een overheidssubsidie om de energie-efficiëntie te verhogen, liet ze een nieuwe ketel, plus loft- en holte-muurisolatie installeren. Holtemuurisolatie staat erom bekend een kosteneffectieve methode te bieden om warmteverlies van uw eigendom te verminderen. Degenen die zich bewust zijn van een probleem met de isolatie binnen de muren zullen vrijwel zeker op de hoogte zijn gebracht met het verschijnen van vocht in hun huis.

Als het pand al is gebouwd, wordt spouwmuurisolatie geïnstalleerd door in de buitenmuur van het pand te boren en via de geboorde gaten in te voegen. Pete heeft een allesverslindend project om een Victoriaanse loodmijn in de Northern Pennines te heropenen - kilometers verlaten tunnels uitgraven en verkennen op zoek naar met kristal omzoomde holtes. Als u een van deze vragen met ja beantwoordt, is het misschien de moeite waard om na te denken over de vraag of spouwmuurisolatie bij u moet worden geïnstalleerd. Holtes zijn over het algemeen 50 mm breed, dus er is een niveau van bescherming als regen de buitenkant van het pand binnendringt.

Er zijn echter enkele dingen waar je echt op moet letten als je erover nadenkt om het te laten doen, of als je isolatie hebt laten aanbrengen en nu last hebt van schimmel op de muren in je huis toen je dacht dat die dagen voorbij waren. .

Leave Message

Required fields are marked *