Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

Holtevulisolatie betekent dat u geen leegte meer in de holte heeft om te voorkomen dat vocht naar het binnenblad van de muur komt. Als het slecht is gemonteerd, zal het niet zo effectief zijn. Omdat spouwwanden waren ontworpen om „vocht uit te zenden”, was dit een geweldig ontwerp dat de blootstelling van de binnenmuren aan regen beperkte. Maar in werkelijkheid wegen de problemen waarmee veel huiseigenaren nu worden geconfronteerd als gevolg van spouwmuurisolatie ruimschoots opwegen tegen de voordelen.

Om te voldoen aan de bouwvoorschriften moeten spouwwanden die zijn opgebouwd uit 100 mm gevelstenen en blokken van 100 mm goed geïsoleerd zijn tussen de twee wanden. Omdat spouwruimten in muren echter ondiep en smal zijn, kunnen de minpunten zijn dat de isolatie kan beschimmelen en verslechteren. Waar de holte een andere muur ontmoet, moet de lijn worden afgedicht zodat de isolatie op de juiste manier luchtdicht is en er geen structurele schade is. Het veilig en effectief toevoegen van isolatie aan een spouwmuur is alleen mogelijk als uw huis en de spouwmuur aan specifieke criteria voldoen.

Dit komt meestal door het verkeerde type isolatiemateriaal dat in de holte wordt gebruikt, omdat het materiaal de muur niet laat ademen en overtollig vocht opdroogt. Ze zijn gemaakt om te worden gehard of op hun plaats te blijven in de spleet van de spouwmuur totdat de muur moet worden vervangen. Het hebben van een holte ingebouwd in de muren van een gebouw biedt een goede gelegenheid om isolatie aan de muur toe te voegen. De technicus die het polyurethaanschuim installeert, boort gaten in de buurt van de bovenkant van de buitenmuur van het gebouw en onder ramen.

De materialen fungeren als een 'brug' en voeren het vocht naar de binnenmuur waardoor een vochtig probleem ontstaat, maar er kunnen nu modernere natuurlijke materialen worden gebruikt waardoor de muur meer kan ademen. Deze stappen omvatten het beoordelen van de geschiktheid van de ruimte waar de isolatie zal worden geïnstalleerd, het voorbereiden van het gebied voor injectie van de isolatiematerialen, het schoon en zorgvuldig injecteren van de elementen en het herstellen van eventuele schade of rommel veroorzaakt door de gaten in de buitenmuur vóór een laatste installatiecontrole. Er kunnen echter problemen ontstaan door het achteraf aanbrengen van spouwmuurisolatie of als u deze eerder hebt laten monteren, kunt u al problemen ondervinden. Geïsoleerde gipsplaat is een geweldige manier om uw huis te isoleren als u van binnen volledig renoveert, dit komt omdat alle muuroppervlakken een gelijkmatige temperatuur hebben zonder dat er koude ruimtes achterblijven.

Het polyurethaanschuim is veel moeilijker te verwijderen als het eenmaal is geïnstalleerd, dus als u erover nadenkt om van de isolatie een tijdelijke oplossing te maken, overweeg dan een ander materiaal om in de holte van de muur te injecteren. De slang of het pistool wordt langzaam omhoog getrokken om een goede afdichting en consistente vulling door de spouwwand te garanderen.

Leave Message

Required fields are marked *