Vermindert spouwmuurisolatie de warmte in de zomer?

De zomervoordelen van isolatie zijn vergelijkbaar met de voordelen die het uw gezin biedt in de herfst en winter. Net zoals isolatie voorkomt dat koude lucht in de winter je gezellige huis binnendringt, zorgt het er ook voor dat buitenwarmte er in de zomer niet binnendringt. Het isoleren van een spouwwand helpt om een thermische barrière te bieden die de warmtestroom uit een kamer aanzienlijk vertraagt. Door de snelheid waarmee warmte uit het huis ontsnapt te vertragen, is er minder verwarming nodig om het huis op de gewenste temperatuur te houden.

Basisprincipes van spouwmuurisolatie spouwmuurisolatie vermindert overtollig warmteverlies en voorkomt ook dat warmte het huis binnenkomt. Door een spouwwand vult het de lege luchtruimte met effectieve materialen die de warmteoverdracht verbeteren. Dit stopt de lucht in de holte en verlaagt zo de verwarmingskosten. Hoe kunnen nieuwe structuren hiervan profiteren? Proces van spouwmuurisolatie Tijdens de bouw van gebouwen worden holtes gevuld met glasvezel die tussen de twee zijden van de muur wordt gelegd.

Warmte gaat gemakkelijk door een slecht geïsoleerde zolder, wat een drastische verhoging van uw energierekening kan veroorzaken. Het schuimmateriaal helpt voorkomen dat warmte in de winter door de muren ontsnapt en het speelt in de zomer net zo belangrijke rol. Als het een lichtgewicht structuur is of veel beglazing heeft, is het gemakkelijk om oververhitting in de zomer te voorkomen. Externe muurisolatie heeft ook andere voordelen: het helpt u om uw ecologische voetafdruk te verkleinen omdat u minder verwarming nodig heeft, het vermindert het geluid dat uw huis binnenkomt en de buitenkant van uw huis slimmer maakt.

Gelukkig installeert SolVit hardschuimisolatie die speciaal is gemaakt voor kruipruimtes om de opname van vocht of schimmelgroei te voorkomen. Bovendien helpt isolatie voor iedereen die in de buurt van een luide plek woont, zoals een luchthaven, school, park of snelweg, het geluid van buitenaf te verminderen dat het huis binnenkomt. Naast de grote hoeveelheid lucht die in de zomer uit uw huis ontsnapt, hebben de meeste huizen niet genoeg isolatie om de warmte buiten uw huis te vertragen via plafonds, muren en vloeren. Dit komt omdat de isolatie ervoor zorgt dat de verwarming in uw huis naar het hok ontsnapt, waar het zou worden verspild.

In het bijzonder heeft holte-isolatie de voorkeur omdat het de verwarmingskosten en uiteindelijk de huisrekeningen verlaagt. Over het algemeen creëert het isoleren van de belangrijkste delen van uw huis een barrière die voorkomt dat warmte het huis binnenkomt op een warme, vochtige dag. In de winter blokkeert isolatie bijvoorbeeld warmteverlies bij stopcontacten en lichtschakelaars, en dakisolatie vermindert het smelten van sneeuw en verwarmt de onderkant van het dak. Dit is goed nieuws, want lucht is de beste isolator die er is wanneer deze vastzit en niet kan bewegen.

Het kost veel energie om je huis te verwarmen of te koelen, wat isolatie een goede investering maakt in het omgaan met de omstandigheden die kunnen ontstaan door een lekkend huis.

Leave Message

Required fields are marked *