Is retrofit spouwmuurisolatie een goed idee?

De meeste spouwmuurisolatie is volkomen veilig, maar het hangt af van het gebruikte materiaal en de kwaliteit van het vakmanschap. Moderne retrofit-isolatiemethoden voor spouwmuren vormen geen bedreiging voor degenen die in huis wonen, maar als uw muren decennia geleden geïsoleerd waren, wilt u misschien controleren wat er is gebruikt. spouwmuurisolatieproblemen zijn meestal het domein van oudere woningen, die achteraf zijn voorzien van isolatie, in plaats van nieuwbouw. Het kan echter problemen veroorzaken die van invloed zijn op de energie-efficiëntie en warmte van uw huis, dus het is iets dat u wilt oplossen.

Recentelijk heeft retrofit-isolatie veel media-aandacht gekregen, met name spouwmuurisolatie. Hoewel de meningen over retrofit spouwmuurisolatie gemengd zijn, is er weinig argument dat dit een van de meest kosteneffectieve manieren is om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Bij het overwegen van het grotere milieubeeld moet dit als een goede zaak worden beschouwd, maar het moet worden ingezien dat deze maatregelen de eigenschappen van de structuur fundamenteel veranderen. De twee meest voorkomende soorten isolatie die worden gebruikt bij het achteraf inbouwen van holtes worden geblazen in minerale vezels en gelijmde EPS-korrels (geëxpandeerd polystyreen).

Anders kan dit leiden tot vochtinfiltratie of andere problemen die de isolatie kunnen beschadigen en schimmelvorming kunnen veroorzaken en de muren verder kunnen beschadigen. Dit bericht verwijst alleen naar retrofit spouwmuurisolatie op oude gebouwen zoals de onze die meer dan 100 jaar oud waren. Er zijn isolatiematerialen met een breedte van minder dan 50 mm (2 inch), mocht u besluiten om isolatie te installeren ondanks de beperkingen van het luchtruim. Om deze reden is het een goed idee om een architect of aannemer te raadplegen voordat u doorgaat met het isoleren van de muurholte om er zeker van te zijn dat u voldoende ruimte heeft om mee te werken.

Veel gerenommeerde installateurs bieden een kwaliteitsgarantie die wordt gedekt door het Cavity Insulation Guarantee Agency (CIGA). Het belangrijkste probleem is misschien de lengtes die de installateur ingaat om vast te stellen of het huis geschikt is voor spouwmuurisolatie. Veel mensen zeggen dat ze geen spouwmuurisolatie achteraf moeten aanbrengen, omdat dit problemen met de isolatie van spouwmuren veroorzaakt, zoals vocht door de holte laten komen en uw huis beschadigen. Als het nat en winderig is, geeft de blootstelling aan regen de holte mogelijk niet de tijd om te drogen en daarom kan het vocht naar de binnenmuur en naar uw huis worden overgebracht.

De isolatie bemoeilijkt niet alleen elke remediërende behandeling, het eerste en meest voor de hand liggende probleem is dat de isolatie het gebruik van een endoscoop voorkomt, wat betekent dat het verwijderen van een steen vereist is, waardoor inspectie aanzienlijk moeilijker wordt. Hopelijk worden de isolatiemethoden verder verbeterd zodat er voor iedereen een oplossing beschikbaar is. De spouwwandruimte kan soms worden geïnstalleerd door isolatie van buitenaf van uw huis te injecteren. Hoewel het isoleren van de binnenmuren met batt-isolatie gemakkelijker is, zijn er voordelen aan het isoleren van de buitenholte.

Leave Message

Required fields are marked *