Vermindert spouwmuurisolatie condensatie?

De grootste directe impact van het correct installeren van droge CWI is dat het de binnenwandtemperaturen boven het dauwpunt verhoogt en daarom het risico op koude oppervlaktecondensatie vermindert. Dit type condensatie treedt op wanneer vochtzware lucht zich verspreidt in een dampdoorlatend materiaal zoals spouwmuurisolatie. Als dit materiaal aan de ene kant warm is (de zijde die zich het dichtst bij uw binnenmuren bevindt) en koud aan de andere kant (de zijde die zich het dichtst bij uw buitenmuur bevindt), zal de vochtdamp condenseren en zijn vloeibare toestand in het materiaal afzetten. Natte spouwmuurisolatie kan leiden tot vocht- en schimmelgroei als deze niet wordt behandeld.

Condensatie kan ook optreden als gevolg van spouwmuurisolatie. spouwwanden worden gebruikt om de hoeveelheid warmte die aan het pand ontsnapt te verminderen, maar als er openingen in de muren zijn, betekent dit dat de muren koud blijven. Er zijn veel voordelen aan spouwmuurisolatie en het is de afgelopen jaren populair geworden in Ierse huishoudens. Deze vorm van isolatie wordt voornamelijk geïnstalleerd voor het verminderen van warmteverlies dat ontsnapt door de holte tussen de wanden.

Huiseigenaren hebben een vermindering van warmteverlies gezien, schimmelpreventie en zelfs goedkopere energierekeningen. Het wordt ook gebruikt als een schild om te voorkomen dat regenwater de buitenmuren binnendringt en zijn weg naar het huis vindt. Over het algemeen veroorzaakt het geen condensatie, maar het laat vocht van buiten naar binnen toe. Dus, ik zou hebben gezegd, nee, is het antwoord daarop.

Verminderde ventilatie houdt vocht vast en veroorzaakt een toename van condensatie in beter geïsoleerde gebouwen. Hoewel het gebruikelijk is om te denken dat koude en tochtige oudere eigendommen meer kans hebben op condensatie en vocht, komt het net zo vaak voor in modernere gebouwen en in goed geïsoleerde nieuwbouw. Houd er echter rekening mee dat u de isolatie nodig heeft VOORDAT u verdere werkzaamheden aan de buitenmuren hebt. Als de holtes niet waren opgevuld, zou de zwarte mal rond het raamkozijn en het plafond niet zijn verschenen.

Je kunt massieve muren hebben die letterlijk een stevige baksteen dik zijn, of je kunt een spouwmuur hebben die in wezen twee muren is - dus je hebt een binnenhuid van normaal baksteen of blok, die normaal ongeveer 100 mm dik is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het type isolatie niet poreus is, anders houdt het vocht vast en creëert zo intern condensatie en schimmel. Studies uitgevoerd door vochtige specialisten met behulp van thermische beeldvorming hebben aangetoond dat hoewel tweederde van de huizen goed geïsoleerd is met holte-isolatie, een derde vochtige of ontbrekende isolatie heeft die resulteert in schimmel, condensatie en hogere energierekeningen. De isolatie verhoogt de hoeveelheid vocht of de hoeveelheid condensatie in het huis niet en de muren worden nu droger.

Problemen met betrekking tot vocht van spouwmuurisolatie zijn voornamelijk te wijten aan de slechte installatie of het gebrek aan begrip dat de woning in de eerste plaats niet moet worden uitgerust met spouwmuurisolatie. Een getextureerde muurcoating bedekt de littekens die achterblijven, maar normale metselverf doet dat niet, dus houd daar rekening mee. Het eerste product, een op hars gebaseerde buitenmuurcoating die een service is die door ons wordt aangeboden en omvat een volledig reparatieprogramma aan de muren, het repareren van scheuren, losse weergave enzovoort. Voor een vaste R-waarde van buitenisolatie neemt het risico op condensatie ook af naarmate de R-waarde van de binnenisolatie daalt.

Gezien een overeengekomen reeks binnen- en buitenontwerpvoorwaarden, is het eenvoudig om het isolatieniveau te berekenen dat nodig is buitenboordmotor van de frameruimte of omhulling om condensatie van luchtlekkage te beheersen. Gezien de resultaten van de beschreven condensatieanalysemethode en de wetenschap dat stalen noppen met geïsoleerde tapeinden algemene R-waarden voor de muur bieden van slechts ongeveer R-5 tot R-7, wordt over het algemeen aanbevolen om alle gewenste isolatiewaarde aan de buitenkant van dergelijke lichtmetalen behuizingen te plaatsen.

Leave Message

Required fields are marked *