Voorkomt spouwmuurisolatie vocht?

Spouwwanden zijn ontworpen om het binnendringen van water te voorkomen, maar doordringend vocht kan nog steeds voorkomen. Er kan een brug over de holte worden gevormd, waardoor regenwater naar het binnenoppervlak van het pand kan bewegen. Holtemuurisolatie staat erom bekend een kosteneffectieve methode te bieden om warmteverlies van uw eigendom te verminderen. Als de holte-isolatie echter niet correct is geïnstalleerd, kan dit verderop in de lijn leiden tot vochtige problemen.

Vuil kan ook de holte overbruggen, terwijl openingen in de isolatie koude plekken creëren met verhoogde condensatie binnenin. Het resultaat is schimmel, vocht en schade aan binnenmuren. Holteisolatie is ook een mooie omgeving voor kleine beestjes - veel mooie muizennesten, ratten, noem maar op - ze houden van het spul. De man van het isolatiebedrijf voor spouwmuren zal u vertellen dat het is behandeld om ze te stoppen.

Heb je ooit een muis plastic zien eten? Dat doen ze. Ik heb ze zich een weg zien eten door zakken bouwchemicaliën in onze winkel - en blijven eten. Er is vrijwel niets dat een muis ervan weerhoudt om te eten en een nest te maken. spouwmuren vol pluizig papier of katoen zijn voor hen een paradijs.

Al deze actie zorgt er ook voor dat de isolatie bezinkt. Sommige gebieden zullen er geen hebben, andere zullen veel hebben. Dit maakt je muren erg gevoelig voor vochtig of koud op sommige plekken, en niet op andere - dus je begint willekeurige problemen met vocht te krijgen. Soms had het gebruik van spouwmuurvullingen deel moeten uitmaken van een reeks maatregelen om de thermische prestaties te verbeteren.

Maar al te vaak is het de enige maatregel die is gebruikt. Waar holtes discontinu zijn of worden doorkruist door vaste elementen zoals vloerplaten of borstweringen, kunnen „koudebruggen” worden achtergelaten. Voordat de isolatie werd geïnstalleerd, kan het temperatuurverschil tussen deze bruggen en de muur relatief klein zijn geweest. Nadat de holtes in de muren zijn gevuld met isolatie, kunnen deze niet-geïsoleerde elementen aanzienlijk kouder zijn dan de omringende muren.

Dit in combinatie met de effecten van een tochtig huis, kan de juiste omstandigheden creëren voor condensatie en schimmel, vaak waar het nog niet eerder is gezien. Voor degenen die het niet weten, hebben de meeste huizen gebouwd na 1930 2 muren in hun constructie, de binnenmuren die je binnenshuis omringen, en de buitenmuren met verf, verf of kiezelsteen erop, bijvoorbeeld. Al bijna twee decennia is de retrofit-isolatie-industrie snel gegroeid en vervolgens gecontracteerd met de eb en vloed van door de overheid geïnspireerde subsidie. Experts zeggen dat alleen huizen die niet overbelicht zijn aan de elementen en met buitenmuren in goede staat, met een goede vochtbestendige koers, geschikt moeten worden geacht voor dit werk, en idealiter moet eerst een onderzoek worden uitgevoerd.

Eén expert heeft geschat dat tot twee miljoen huizen problemen kunnen hebben als gevolg van het pompen van isolatie in de holte tussen buiten- en binnenmuren. De regering moet een onafhankelijk onderzoek starten naar de manier waarop klachten over isolatie van spouwmuren zijn behandeld, om de omvang van het probleem te bepalen en een oplossing te vinden voor de getroffen mensen. Holtes zijn over het algemeen 50 mm breed, dus er is een niveau van bescherming als regen de buitenkant van het pand binnendringt. Maar de omvang van vochtgerelateerde problemen in verband met spouwmuurisolatie is zo ernstig dat een parlementslid oproept tot een onafhankelijk onderzoek om de bescherming van huishoudens te verbeteren.

Dit betekent dat u ten volle moet profiteren van spouwwanden, zodat de energierekeningen aan het einde van elke maand worden verlaagd. Buitenmetselwerk kan als brug voor vocht door de buitenmuur naar de binnenmuren van het pand dringen. Heel eenvoudig, enige aandacht en zorg voor de buitenmuren kan voorkomen dat water naar binnen doordringt en de mal KAN verdwijnen, maar weten wat de werkelijke oorzaak is, en in staat zijn om in de holte te kijken met een holte-inspectiecamera kan meestal alleen worden gedaan door gekwalificeerde professionals. Als de holte is gevuld met isolatie, wordt de isolatie vochtig en fungeert deze als een brug tussen de twee buitenmuren, waardoor vocht wordt aangemoedigd om verder het huis in te reizen.

Als u een van deze vragen met ja beantwoordt, is het misschien de moeite waard om na te denken over de vraag of spouwmuurisolatie bij u moet worden geïnstalleerd. Het eerste product, een op hars gebaseerde buitenmuurcoating die een service is die door ons wordt aangeboden en omvat een volledig reparatieprogramma aan de muren, het repareren van scheuren, losse weergave enzovoort. Wanneer retrofit spouwmuurisolatie wordt geïnstalleerd in een woning die is gelegen of gebouwd op een manier die betekent dat het niet de holtes moet worden gevuld, of als het werk verkeerd wordt uitgevoerd, is het eerste en meest voor de hand liggende teken van een probleem bijna altijd interne vochtigheid. .

Leave Message

Required fields are marked *