Is het een goed idee om spouwmuurisolatie te krijgen?

Door spouwwanden goed te isoleren, bespaart u energie en verlaagt u de kosten van uw verwarmingsrekening. Over het algemeen hebben huizen gebouwd vanaf de jaren negentig muurisolatie om de warmte binnen te houden, maar als uw huis ouder is dan dat, heeft het mogelijk helemaal geen muurisolatie. Minerale wolvezels hebben bewezen minder waterdicht te zijn dan eerder werd gedacht, en wordt verondersteld af te breken onder vochtige omstandigheden. Het isoleren van uw spouwwanden is een taak die het beste aan professionals kan worden overgelaten.

Dit komt omdat gaten in de buitenmuur van uw gebouw nodig zijn en de materialen rommelig zijn als u niet over het juiste gereedschap beschikt om ze in de holte te vuren. Het is altijd het beste om het werk de eerste keer goed te doen om te voorkomen dat je het op een later tijdstip opnieuw moet doen. spouwmuurisolatie is een methode bij het creëren van een thermische barrière in een huis, maar het kan meer kwaad dan goed veroorzaken en kan vocht in het huis overbrengen door een brug te vormen tussen het binnen- en buitenblad van de muur. spouwmuurisolatieproblemen zijn meestal het domein van oudere woningen, die achteraf zijn voorzien van isolatie, in plaats van nieuwbouw.

Het kan echter problemen veroorzaken die van invloed zijn op de energie-efficiëntie en warmte van uw huis, dus het is iets dat u wilt oplossen. Het moet absoluut droog worden gehouden, anders verliest het zijn vermogen om te isoleren en het kan na verloop van tijd bezinken, waardoor luchtbellen aan de bovenkant van de muren ontstaan. Schuim biedt de beste thermische spouwmuurisolatie, maar de installatie is lastig en vereist deskundige aandacht, en van sommige schuimen is bekend dat ze op de lange termijn verslechteren. Als de spouwmuur toegankelijk is en voldoet aan de criteria voor installatie, is het een goed idee om deze te installeren voordat uw nieuwe woning of wijziging is voltooid.

Dit kan ook de vorm aannemen van bekleding, of bakstenen slips, geïsoleerde platen die, wanneer ze op het huis worden gemonteerd, het lijkt alsof het pand een gloednieuwe bakstenen muur heeft. Recent (201) BBA-NHBC onderzoek toonde aan dat zelfs onder 'laboratoriumomstandigheden' voor het bouwen van een muur (verbazingwekkend met een raam) en het plaatsen van minerale vezelisolatie in een 100mm brede holte die zonder constructiefouten dat schadelijke hoeveelheden water binnen enkele dagen binnendringen. Deze gebouwen zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie, omdat ze de holte nodig hebben om vocht te laten ontsnappen. Omdat spouwruimten in muren echter ondiep en smal zijn, kunnen de minpunten zijn dat de isolatie kan beschimmelen en verslechteren.

Sommige installateurs suggereren ook dat spouwmuurisolatie mogelijk niet geschikt is voor muren die regelmatig worden blootgesteld aan rijregen, hoewel niet duidelijk wordt gemaakt wat 'regelmatig' of 'rijden' eigenlijk betekent. U vindt mijn naam op het witboek van de regering over beste praktijken voor massieve muurisolatie, De oplossing is om elk huis afzonderlijk te overwegen, inderdaad. Deze gebieden of „huilgaten”, toegestaan voor de droogwerking aan de onderkant van muren of aan de basis van ramen. Problemen met de isolatie van spouwmuren ontstaan om twee belangrijke redenen, ofwel dat uw huis ongeschikt was voor spouwmuurisolatie, of dat uw spouwmuurisolatie slecht was gemonteerd.

Kralen en korrels zijn ook populair, omdat ze zeer efficiënt warmte vasthouden en gapvrije muurisolatie creëren. Als uw huis zich echter in een gebied met veel door de wind aangedreven regen bevindt of beschadigde buitenmuren heeft, moet u geen risico's nemen, zelfs als verschillende soorten isolatie betere resultaten kunnen opleveren. Sommigen in de massieve muurterrassen vroegen alleen om isolatie op de achterste hoogte op het noorden, toen ze werden verteld dat het niet mogelijk was onder de Green Deal, meldden ze zich af. Holtemuurisolatie kan uitstekende thermische isolatie in uw huis brengen voor een betaalbare prijs.

Ik ben het ermee eens dat spouwmuur verstandig kan zijn in de juiste huizen en als deze correct is geïnstalleerd, maar momenteel lijkt er geen echte regelgeving te zijn en lijken installateurs te doen wat ze willen waar ze willen zonder de nodige controles of voorbereidingswerk.

Leave Message

Required fields are marked *