Maakt isolatie je huis warm?

Isolatie „verwarmt een gebied niet, het vertraagt gewoon de warmtebeweging door bouwmaterialen. Omdat warmte altijd naar een koudere bron zal gaan, vertraagt isolatie in koude klimaten de warmte van het verlaten van het huis en in warme klimaten vertraagt isolatie de hete buitenlucht om de koele binnenkant binnen te gaan. Dit is mogelijk omdat isolatie een thermische barrière is, wat betekent dat het de overdracht van warmte door convectie (beweging door de lucht) en geleiding (beweging door fysiek contact) vertraagt. Zo kan isolatie de dubbele taak vervullen om uw huis zowel in de winter als koeler in de zomer warmer te houden.

Het installeren van isolatie is essentieel om elk huis warm te houden tijdens de koelere maanden. Door uw huis te isoleren, kunt u niet alleen warmere binnentemperaturen ervaren, maar ook geluidsreductie, lagere energierekening en meer. Isolatie werkt door de warmteoverdracht te stoppen, wat betekent dat het helpt om warme lucht binnen te houden in de winter (en koele lucht binnen tijdens de warme maanden). Zodra u de zoldertemperatuur onder controle heeft, houdt isolatie kamers op een consistente temperatuur.

Het houdt de koelere lucht naar beneden waar je hem wilt in de zomer, en zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt in de winter. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw isolatieniveaus in het hele huis geschikt zijn. Maar als je de zolderruimte goed bestuurt, heb je misschien niet zoveel isolatie nodig. De meeste isolatiebedrijven werken voornamelijk met nieuwbouwprojecten waarvoor gerolde glasvezel nodig is; hoe meer glasvezelproduct ze gebruiken, hoe beter hun inkooplaag en dus hebben ze de neiging om glasvezel te promoten en te gebruiken waar ze kunnen.

Nadat je controle hebt over je zoldertemperatuur en goed isoleert, is het tijd om rond je ramen en deuren te gaan en eventuele scheuren of ruimtes te verzorgen waar je zonlicht kunt zien binnenkomen. Nu de energiekosten stijgen en extreem weer een norm is in Connecticut, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hele huis goed geïsoleerd is. Ik hoop dat deze informatie Don helpt, evenals al jullie andere huiseigenaren die zich al lang afvragen of isolatie een huis in de zomer koeler houdt of niet. Isolatie maakt een enorm verschil in de winter, het is verbazingwekkend effectief als het gaat om het vasthouden van warmte.

Een goed geïsoleerde zolder kan uw huis op veel manieren ten goede komen, naast het hele jaar door op een comfortabele temperatuur houden. Pak isolatieniveaus op zolder en muren aan en verweer door controle te krijgen over alle deuren, ramen, het zolderluik en alle plaatsen waar lucht kan ontsnappen. Als u isolatie onder het dak zou plaatsen, zou de warmte verspillend naar uw zolderruimte stijgen, waar deze gemakkelijk verloren zou gaan door zolderventilatie. De isolatie wordt een „hard doelwit” dat het vuur moet verbranden, waardoor de verspreiding van vuur met 57% wordt vertraagd.

Een goed geïsoleerde woning betekent dat het airconditioning- en ovensysteem minder vaak werken, naast het besparen van geld op verwarmings- en koelrekeningen, wordt de lucht in het huis niet zo vaak verwerkt en gefietst door uw HVAC-systeem, wat betekent dat de lucht lang niet zo uitgedroogd wordt. Om deze problemen aan te pakken, is SolVit de expert in het afdichten van luchtlekken, gevolgd door nieuwe of extra zolderisolatie. Zelfs de koeler die je meeneemt op een kampeertrip kon zijn werk niet doen als hij niet van isolatiemateriaal was gemaakt. Ik ben waarschijnlijk ver van de basis, maar ik heb het gekke idee dat isolatie alleen bedoeld is om je huis warm te houden.

Leave Message

Required fields are marked *