Kan spouwmuurisolatie zwarte schimmel veroorzaken?

Vochtige spouwmuurisolatie verliest veel van zijn isolerende eigenschappen en kan uw binnenmuren binnendringen, waardoor vocht, vlekken, schilbehang en zelfs schimmel ontstaan. Dit kan zelfs leiden tot zwarte schimmel, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Een ander probleem dat kan optreden, is wat bekend staat als interstitiële condensatie, namelijk wanneer het binnenblad van de muur na isolatie veel warmer wordt (natuurlijk) en dit heeft een domino-effect door condensatie weg te duwen van de binnenwand. Waarschijnlijk wel, maar het hangt sterk af van de staat van je buitenmuren.

Vuil kan ook de holte overbruggen, terwijl openingen in de isolatie koude plekken creëren met verhoogde condensatie binnenin. Het resultaat is schimmel, vocht en schade aan binnenmuren. Waar er openingen zijn van ontbrekende isolatie, zullen huiseigenaren condensatie en schimmel op de binnenmuren ervaren. Vaak vangen obstakels de isolatie op wanneer ze worden gepompt en voorkomen dat deze de holte volledig vult.

Een ander probleem dat veel voorkomt, is de isolatie die naar de bodem van de holte zinkt en koude gebieden aan de bovenkant creëert als de muren bij de plafonds of rond het raam zichtbaar zijn, wat ook condensatie en schimmelgroei bevordert. Condensatie kan ook optreden als gevolg van spouwmuurisolatie. spouwwanden worden gebruikt om de hoeveelheid warmte die aan het pand ontsnapt te verminderen, maar als er openingen in de muren zijn, betekent dit dat de muren koud blijven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het type isolatie niet poreus is, anders houdt het vocht vast en creëert zo intern condensatie en schimmel.

Dit betekent dat u het volledige voordeel moet behalen van spouwwanden, zodat de energierekening aan het einde van elke maand wordt verlaagd. Meer dan zes miljoen hiervan werden gedaan in het kader van de Cavity Insulation Guarantee Agency (CIGA) -regeling, die een garantie van 25 jaar voor het werk bood. De omvang van vochtgerelateerde problemen in verband met spouwmuurisolatie is zo ernstig dat een parlementslid oproept tot een onafhankelijk onderzoek om de bescherming van huishoudens te verbeteren. Holtemuurisolatie duurt meestal ongeveer 2 uur om te installeren, maar dit verschilt van eigendom tot eigendom en is ook afhankelijk van de grootte van het huis en andere factoren.

Er zijn een aantal dingen waar je echt op moet letten als je erover nadenkt om het te laten doen, of als je isolatie hebt laten aanbrengen en nu last hebt van schimmel op de muren binnenshuis toen je dacht dat die dagen voorbij waren. Dit zou normaal gesproken stoppen bij de holte en zou niet het huis binnenkomen, hoewel een goede manier om dit te herkennen is als uw binnenmuren koud aanvoelen, zelfs als de verwarming is ingeschakeld. Als vocht een probleem is en pas een probleem is geweest nadat u spouwmuurisolatie hebt laten aanbrengen, dan is het waarschijnlijk uw eerste aanloophaven om dit te laten controleren. Als het pand al is gebouwd, wordt spouwmuurisolatie geïnstalleerd door in de buitenmuur van het pand te boren en via de geboorde gaten in te brengen.

Holtemuurisolatieproblemen worden een vrij hot topic op de forums en een onderwerp dat mensen extreem vocaal maakt. Ja en nee, ze hebben gelijk als ze zeggen dat het vullen van een holte een brug biedt voor vocht om van de buitenkant van de muur naar binnen te komen.

Leave Message

Required fields are marked *