Veroorzaakt spouwmuurisolatie vochtige problemen?

Holtemuurisolatie staat erom bekend een kosteneffectieve methode te bieden om warmteverlies van uw eigendom te verminderen. Als de holte-isolatie echter niet correct is geïnstalleerd, kan dit verderop in de lijn leiden tot vochtige problemen. Soms had het gebruik van spouwmuurvullingen deel moeten uitmaken van een reeks maatregelen om de thermische prestaties te verbeteren. Maar al te vaak is het de enige maatregel die is gebruikt.

Waar holtes discontinu zijn of worden doorkruist door vaste elementen zoals vloerplaten of borstweringen, kunnen „koudebruggen” worden achtergelaten. Voordat de isolatie werd geïnstalleerd, kan het temperatuurverschil tussen deze bruggen en de muur relatief klein zijn geweest. Nadat de holtes in de muren zijn gevuld met isolatie, kunnen deze niet-geïsoleerde elementen aanzienlijk kouder zijn dan de omringende muren. Dit in combinatie met de effecten van een tochtig huis, kan de juiste omstandigheden creëren voor condensatie en schimmel, vaak waar het nog niet eerder is gezien.

Indien onjuist geïnstalleerd, of in ongeschikte eigenschappen, kan spouwmuurisolatie (CWI) leiden tot vocht. Holteisolatie is ook een mooie omgeving voor kleine beestjes - veel mooie muizennesten, ratten, noem maar op - ze houden van het spul. De man van het isolatiebedrijf voor spouwmuren zal u vertellen dat het is behandeld om ze te stoppen. Heb je ooit een muis plastic zien eten? Dat doen ze.

Ik heb ze zich een weg zien eten door zakken bouwchemicaliën in onze winkel - en blijven eten. Er is vrijwel niets dat een muis ervan weerhoudt om te eten en een nest te maken. spouwmuren vol pluizig papier of katoen zijn voor hen een paradijs. Al deze actie zorgt er ook voor dat de isolatie bezinkt.

Sommige gebieden zullen er geen hebben, andere zullen veel hebben. Dit maakt je muren erg gevoelig voor vochtig of koud op sommige plekken, en niet op andere - dus je begint willekeurige problemen met vocht te krijgen. Hoewel garanties van groepen zoals CIGA alle benodigde reparatiewerkzaamheden moeten dekken, kan het zijn dat u in sommige gevallen juridische stappen moet ondernemen als u verkeerd is verkocht spouwmuurisolatie. Beveiligingsmanager Gavin Ward, 43, werd gedwongen zijn ouderlijk huis in Bridgend, Wales te verlaten, voor vier jaar en verhuisde naar gehuurde accommodatie nadat het door de raad als 'onbewoonbaar' werd beschouwd vanwege vocht, schimmel en onveilige elektriciteit.

Concluderend is het aantoonbaar dat eigenschappen die nu de effecten zien van waterpenetratie, condensatiegerelateerde schimmelgroei en koudebruggen dit niet doen omdat het isolatiemateriaal is mislukt, maar omdat de specificatie, het proces of het product dat werd geleverd daarvoor verkeerd was gebouw op die locatie of dat deze installatie defect is. Regen kan de buitenmuur binnendringen, de holte overbruggen via het isolatiemateriaal en vocht overbrengen naar binnenmuren, waardoor vocht ontstaat. Je kunt geen isolatie hebben zonder verhoogde luchtvochtigheid, tenzij je de dingen controleert die water produceren - zoals mensen ademen, koken, douchen enzovoort. Hij zegt dat 'standaard' banen ongeveer £3.500 kosten, maar het kan £65.000 kosten om wat isolatie te verwijderen die stolt, omdat de buitenmuur moet worden gedemonteerd.

Om spouwmuurisolatie te laten verwijderen, is een gespecialiseerd proces vereist, waarbij stenen van de muur worden verwijderd, isolatie wordt opgezogen met een spouwwandafzuigsysteem en het grondig controleren van de holte om er zeker van te zijn dat deze vrij is van vuil. Een ander probleem dat kan optreden, is wat bekend staat als interstitiële condensatie, namelijk wanneer het binnenblad van de muur na isolatie (natuurlijk) veel warmer wordt en dit heeft een domino-effect dat condensatie wegduwt van de binnenwand. Het is vermeldenswaard dat op veel oppervlakken, vooral op render, de arbeiders nare littekens op de muur achterlaten, die, tenzij u vervolgens de muren laat schilderen of bedekt met een externe getextureerde muurcoating, u deze niet zult verbergen met normale metselwerkverf. En mocht er zich problemen voordoen met de isolatie van de spouwmuur, dan heeft u een duidelijke manier van handelen om ze te laten corrigeren.

Meer dan zes miljoen hiervan werden gedaan in het kader van de Cavity Insulation Guarantee Agency (CIGA) -regeling, die een garantie van 25 jaar voor het werk bood. Vijf buren hadden hetzelfde probleem met vocht, en ze ontdekte dat blootstelling aan regenval betekende dat de eigendommen ongeschikt waren voor het werk. Een gebrek aan kwaliteit in zowel de installatie als het ontwerp van retrofit-isolatie is onvermijdelijk in de omstandigheden. Koudbruggen is een zwakke plek in de continuïteit van de isolatie, die luchtvocht aantrekt en kan leiden tot problemen zoals zwarte schimmel, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Nieuwe overheidsregelingen die het gebruik van isolatie bevorderen en ons zolder- en spouwmuurisolatie laten installeren, veroorzaken enorme problemen met condensatie. .

Leave Message

Required fields are marked *