Welk type spouwmuurisolatie is het beste?

Schuimisolatie, meestal gemaakt van polyurethaan, wordt geprezen als de beste thermische spouwmuurisolatie. Isolatieplaten worden rechtstreeks in de holte aangebracht als nieuwe bakstenen en blokwanden worden gebouwd. Halfstijve batts of platen van minerale wol of stijve PIR-platen zijn de meest populaire opties, verkrijgbaar in verschillende diktes om het gewenste prestatieniveau te bereiken. Gedeeltelijke vuloplossingen laten een opening van 25 mm-50 mm tussen de holte en de buitenmuur achter om de kans op vochtopsporing in huis te verkleinen.

Als u door een professionele instantie gaat, hebt u er baat bij dat iemand anders controleert of de installateur voldoet aan de lidmaatschapsnormen. Zorg ervoor dat uw installatie gedekt is met een CIGA-garantie van 25 jaar, die u beschermt als u problemen ondervindt met uw isolatie. Het kan lastig zijn om te zien of uw huis spouwmuren heeft, maar er zijn aanwijzingen om naar te zoeken. Holtemuurstenen worden meestal in een gelijkmatig patroon gelegd met alleen de lange rand zichtbaar, terwijl massieve wanden vaak een gemengd patroon hebben van lange en korte bakstenen uiteinden.

De dikte van de muur is een andere indicator - spouwwanden zijn normaal gesproken meer dan 260 mm dik, terwijl enkelwandige wanden smaller zijn. Modernere woningen zijn mogelijk al geïsoleerd. Een professionele blik in de muur hebben (zie punt) is misschien de enige manier om te bevestigen waar je mee werkt. Het upgraden van uw spouwwanden met isolatie heeft een positieve invloed op uw EPC-classificatie en kan zelfs een ongeïsoleerd huis met een hele band verhogen.

Maar het verklaarde doel van de overheid is dat bestaande woningen tegen 2035 een C-rating behalen; en CWI zal dit waarschijnlijk niet alleen bereiken. Een aanpak voor het hele huis om de energieprestaties van een woning te verbeteren - ook rekening houdend met elementen zoals vloer- en dakisolatie, ramen, verwarmingssystemen, enz. - is de beste manier om de potentiële efficiëntie te maximaliseren. Het meest gebruikte materiaal dat tegenwoordig wordt gebruikt in spouwmuurisolatie zijn polystyreen 'kralen'.

Die in de onderstaande afbeelding hebben een koolstofcoating voor extra prestaties. Spray-foam isolatie met gesloten cellen is de meest energiezuinige muurisolatie. Toepassingen kunnen veel hogere R-waarden bereiken voor elke inch dikte dan andere isolatieproducten, met waarden zo hoog als R-6,2 per vierkante inch (ongeveer R-34 op een 2 × 6 muur). Enkele minder vaak voorkomende losgevulde isolatiematerialen zijn polystyreenkorrels en perliet.

Losvullende isolatie kan worden geïnstalleerd in gesloten holtes zoals muren, of niet-afgesloten ruimtes zoals zolders. Cellulose, glasvezel en steenwol worden meestal ingeblazen door ervaren installateurs die bekwaam zijn in het bereiken van de juiste dichtheid en R-waarden. Polystyreenkorrels, vermiculiet en perliet worden meestal gegoten. De Federal Trade Commission heeft de „Trade Regulation Rule betreffende de etikettering en reclame voor woningisolatie” uitgevaardigd (16 CFR, deel 460).

De Commissie heeft de R-waarde-regel uitgevaardigd om op sectorbrede basis specifieke oneerlijke of misleidende handelingen of praktijken te verbieden. De regel vereist dat fabrikanten en anderen die woningisolatie verkopen de R-waarde en gerelateerde informatie van elk product bepalen en bekendmaken (bijv. R-waardeclassificaties variëren tussen verschillende soorten en vormen van woningisolaties en tussen producten van hetzelfde type en dezelfde vorm. Deze worden in de holte van de wanden geduwd, die wordt gemengd met een lijm die de kralen aan elkaar plakt om te voorkomen dat ze buiten de muur worden gemorst.

Betonblokwanden zijn meestal geïsoleerd of gebouwd met isolerende betonblokken tijdens nieuwbouw of grote renovaties. Hoe goed u ook bent en hoe bevredigend een doe-het-zelfbaan ook mag zijn, het is erg belangrijk om opgeleid, gekwalificeerd en geaccrediteerd personeel te krijgen om isolatie in uw huis te installeren. Een noppenwand is een houten of metalen frame dat aan de muur wordt bevestigd, voordat het wordt gevuld met minerale wol. Ze bieden superieure en uniforme isolatie in vergelijking met meer traditionele constructiemethoden (stud- of stokframe), wat een energiebesparing van 12% tot 14% oplevert.

De installatie van de meeste soorten vloeistofschuimisolatie vereist speciale apparatuur en certificering en mag alleen worden gedaan door ervaren installateurs. Voor open muren waar budget geen probleem is, levert spuitschuimisolatie doorgaans de hoogste weerstand tegen warmtestroom. Voordat u naar het thuiscentrum gaat om te informeren naar isolatie of om een aannemer in te huren voor installatie, is het belangrijk om de basis te begrijpen. Fouten in de structurele stof van uw huis kunnen uw spouwmuren blootstellen aan overtollig vocht en leiden tot problemen met vocht.

Maar ze bieden een automatische dampremmende laag en als de huiseigenaar van plan is om het gebied binnen de betonnen muren als afgewerkte ruimte te gebruiken, zijn de kosten het waard. Als u zich in een overstromingsrisicozone bevindt of ergens wordt blootgesteld aan rijregen, zoals aan zee, dan is uw huis mogelijk niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Als uw woning symptomen van vocht vertoont waarvan u denkt dat ze worden veroorzaakt door spouwmuurisolatie, wordt dit waar die professionele garantie belangrijk wordt. Nieuwbouweigenschappen hebben vaak stijve isolatieplaten die in de muurolten zijn gemonteerd als onderdeel van het bouwproces.

Het materiaal is ook waterbestendig en voorkomt vocht dat wordt aangedreven door regen, die meestal door het buitenste blad van de muur komt om het binnenblad van het gebouw te bereiken. Hoewel dit product brandvertragend is en het huis behoorlijk isoleert, zijn de vezels erg gevaarlijk als ze worden ingeademd. .

Leave Message

Required fields are marked *