Veroorzaakt spouwmuurisolatie vocht?

Spouwmuurisolatie staat erom bekend een kosteneffectieve methode te bieden om warmteverlies van uw eigendom te verminderen. Als de holte-isolatie echter niet correct is geïnstalleerd, kan dit verderop in de lijn leiden tot vochtige problemen. Vuil kan ook de holte overbruggen, terwijl openingen in de isolatie koude plekken creëren met verhoogde condensatie binnenin. Het resultaat is schimmel, vocht en schade aan binnenmuren.

Af en toe had het gebruik van spouwmuurvullingen deel moeten uitmaken van een reeks maatregelen om de thermische prestaties te verbeteren. Maar al te vaak is dit de enige maatregel die is gebruikt. Waar holtes discontinu zijn of worden doorkruist door vaste elementen zoals vloerplaten of borstweringen, kunnen „koudebruggen” worden achtergelaten. Voordat de isolatie werd geïnstalleerd, was het temperatuurverschil tussen deze bruggen en de muur mogelijk relatief klein.

Nadat de holtes binnen de muren zijn gevuld met isolatie, kunnen deze niet-geïsoleerde elementen aanzienlijk kouder zijn dan de omringende muren. Dit in combinatie met de effecten van een tochtig huis, kan de juiste omstandigheden creëren voor condensatie en schimmel, vaak waar het nog niet eerder is gezien. Bij onjuiste installatie of in ongeschikte eigenschappen kan spouwmuurisolatie (CWI) leiden tot vocht. Koude overbrugging is een zwakke plek in de continuïteit van de isolatie, die luchtvocht aantrekt en kan leiden tot problemen zoals zwarte schimmel, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

De belangrijkste reden waarom uw huis ongeschikt zou zijn voor spouwmuurisolatie, zou zijn als het zich in een gebied met een hoge mate van door de wind aangedreven regen bevindt. De wanden zijn mogelijk niet helemaal vol, of de isolatie kan ventilatieopeningen blokkeren en het risico op condensatie vergroten. Als u uw spouwwanden hebt geïsoleerd en een van de bovenstaande problemen ondervindt, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Nieuwe overheidsregelingen die het gebruik van isolatie bevorderen en ons zolder- en spouwmuurisolatie laten installeren, veroorzaken enorme problemen met condensatie.

Als uw huis niet geschikt is om de holtes gevuld te hebben met isolatie, kan binnenmuurisolatie een geweldig energiebesparend alternatief zijn. Als uw huismuren weerbestendig zijn met een beschermende coating, laten ze het water niet binnen, zodat u niet vochtig wordt, plus de installatie van de spouwvulling zal succesvol zijn en u profiteert van veel lagere verwarmingskosten. In de afgelopen jaren is er een reeks nieuwsverhalen geweest over de problemen veroorzaakt door retrofit spouwmuurisolatie die in oude huizen wordt geïnstalleerd. De meeste huiseigenaren zullen zich zalig niet bewust zijn als spouwmuurisolatie niet correct is geïnstalleerd.

Het is vermeldenswaard dat op veel oppervlakken, vooral op render, de arbeiders nare littekens op de muur achterlaten die, tenzij u de muren vervolgens laat schilderen of bekleden met een externe getextureerde muurcoating, u deze niet zult verbergen met normale metselwerkverf. Wanneer isolatie is aangebracht, arriveert een team dat veel gaten in de muur boort en vervolgens miljoenen piepkleine polystyreenkralen pompt, hetzelfde type dat in een zitzak wordt aangetroffen. Er zijn een aantal dingen waar je echt op moet letten als je erover nadenkt om het te laten doen, of als je isolatie hebt laten aanbrengen en nu last hebt van schimmel op de muren binnenshuis toen je dacht dat die dagen voorbij waren. Een ander probleem in een huis dat de veilige installatie van spouwmuurisolatie zou kunnen verbieden, is schade aan uw buitenmuren of oneffen muren.

In de meeste gevallen weten mensen niet dat hun huizen niet geschikt zijn voor spouwisolatie, noch zullen ze gemakkelijk weten of de muren correct zijn gevuld of niet. Holte-isolatie is ook een mooie omgeving voor kleine beestjes - veel mooie muizennesten, ratten, noem maar op - ze houden van het spul.

Leave Message

Required fields are marked *