Verminderen spouwwanden warmteverlies?

Holtemuurisolatie wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met materiaal dat de warmteoverdracht stopt. Dit vangt de lucht in de holte op, voorkomt verwarmingsverlies en resulteert in lagere verwarmingskosten. spouwmuurisolatie is een thermische isolatiemethode die wordt gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met een thermische isolator. Deze materialen (bijv.

Afwisseling van gaszak en vast materiaal zorgt ervoor dat de warmte via vele interfaces moet worden overgedragen, waardoor de warmteoverdrachtscoëfficiënt snel afneemt. Lucht is eigenlijk best goed in isolatie, omdat ruimte gevuld met lucht thermische overbrugging voorkomt. In spouwmuren zijn de enige beschikbare koudebruggen de metalen banden of bakstenen banden die de twee muren met elkaar verbinden. Als de holte goed is afgedicht, dient de lucht als thermische isolatie die warmteverlies of -winst voorkomt.

In andere gevallen kunnen ontwerpers vragen om een spouwmuur, specifiek voor de mogelijkheid om isolatie tussen de twee bladeren toe te voegen. Op zichzelf levert een spouwwand de helft van het warmtedebiet van een massieve muur. Het toevoegen van moderne isolatiematerialen tussen die bladeren kan alleen maar bijdragen aan het comfort, waardoor dit type muur beter geschikt is voor koudere klimaten dan massieve gemetselde muren. Warmteverlies door muren kan worden verminderd met behulp van spouwmuurisolatie.

Dit houdt in dat isolatiemateriaal in de opening tussen de baksteen en de binnenmuur wordt geblazen. Het isolatiemateriaal bevat zakken ingesloten lucht en vermindert daardoor geleiding en convectie. De vezels van de isolatie voorkomen dat de ingesloten lucht circuleert en veroorzaken dat er een convectiestroom wordt ingesteld. Doordat er minder warmte wordt overgedragen aan de buitenmuur, vermindert het ook de convectie aan de buitenkant van het gebouw.

Ongeveer een derde van alle warmte die verloren gaat in een niet-geïsoleerd huis ontsnapt door de muren. Door spouwwanden goed te isoleren, bespaart u energie en verlaagt u de kosten van uw verwarmingsrekening. Als u vochtige plekken op uw binnenmuren hebt, mogen deze pas worden geïsoleerd als het probleem is opgelost. Spouwmuurisolatie houdt ook het interieur van uw muren warmer in de winter, waardoor condensatie- en schimmelproblemen vrijwel worden geëlimineerd.

In werkelijkheid dienen deze spouwwanden (de gebruikelijke term voor dit type muur met een opening) een aantal zeer belangrijke doeleinden. Zelfs in constructies met houten frames waar houten vloeren en muren bestaan, kan een secundair binnenblad extra structuur, ondersteuning en isolatie bieden. Als uw huis smalle of ongelijke holtes heeft, zich op een blootgestelde locatie bevindt of als er een risico op overstromingen bestaat, is het mogelijk om de holte te vullen met polyurethaanschuim. Een ander belangrijk aspect is dat PUR ook in bestaande spouwwanden kan worden geïnjecteerd door gebruik te maken van de bestaande openingen en enkele extra gaten.

Cellulose en andere losgevulde materialen kunnen in zolders, afgewerkte wandholtes en moeilijk bereikbare plaatsen worden geblazen. Voor de installatie zal de technicus een kwaliteitstest uitvoeren om ervoor te zorgen dat de isolatie met de juiste dichtheid in de muur terechtkomt. Dit maakt spouwwanden een haalbare oplossing voor vochtige ruimtes waar massieve muren vocht zouden afvoeren en het in de ruimte zouden overbrengen. Polyurethaanschuim kan worden gebruikt als spouwmuurisolatie of als dakisolatie, vloerisolatie, pijpisolatie en isolatie van industriële installaties.

Holtemuurisolatie maakt het veel moeilijker voor warmte om door uw muren te gaan door de holte op te vullen met een materiaal met veel kleine luchtbellen erin. Als je ondanks hoge verwarmingskosten moeite hebt om je huis te verwarmen, is dit een goed teken dat je muren niet geïsoleerd zijn. Alle nieuwbouw wordt standaard gebouwd met spouwmuurisolatie, waaruit blijkt dat de industrie zich inzet voor deze energiebesparende maatregel. Als u hen vraagt om de isolatie te verwijderen, moet u een specialist in het verwijderen van spouwmuurisolatie gebruiken die is geaccrediteerd met een spouwmuurisolatieschema zoals CIGA of BBA.

Dit betekent dat spouwmuurisolatie op de lange termijn kan helpen om u geld te besparen op uw energierekening, de kosten van spouwmuurisolatie in evenwicht te brengen en u op zijn beurt meer te besparen. .

Leave Message

Required fields are marked *