Wat is het beste type spouwmuurisolatie?

Schuimisolatie, meestal gemaakt van polyurethaan, wordt geprezen als de beste thermische spouwmuurisolatie. Isolatieplaten worden rechtstreeks in de holte aangebracht als nieuwe bakstenen en blokwanden worden gebouwd. Halfstijve batts of platen van minerale wol of stijve PIR-platen zijn de meest populaire opties, verkrijgbaar in verschillende diktes om het gewenste prestatieniveau te bereiken. Gedeeltelijke vuloplossingen laten een opening van 25 mm-50 mm tussen de holte en de buitenmuur achter om de kans op vochtopsporing in huis te verkleinen.

Als u door een professionele instantie gaat, hebt u er baat bij dat iemand anders controleert of de installateur voldoet aan de lidmaatschapsnormen. Zorg ervoor dat uw installatie gedekt is met een CIGA-garantie van 25 jaar, die u beschermt als u problemen ondervindt met uw isolatie. Het kan lastig zijn om te zien of uw huis spouwmuren heeft, maar er zijn aanwijzingen om naar te zoeken. Holtemuurstenen worden meestal in een gelijkmatig patroon gelegd met alleen de lange rand zichtbaar, terwijl massieve wanden vaak een gemengd patroon hebben van lange en korte bakstenen uiteinden.

De dikte van de muur is een andere indicator - spouwwanden zijn normaal gesproken meer dan 260 mm dik, terwijl enkelwandige wanden smaller zijn. Modernere woningen zijn mogelijk al geïsoleerd. Een professionele blik in de muur hebben (zie punt) is misschien de enige manier om te bevestigen waar je mee werkt. Het upgraden van uw spouwwanden met isolatie heeft een positieve invloed op uw EPC-classificatie en kan zelfs een ongeïsoleerd huis met een hele band verhogen.

Maar het verklaarde doel van de overheid is dat bestaande woningen tegen 2035 een C-rating behalen; en CWI zal dit waarschijnlijk niet alleen bereiken. Een aanpak voor het hele huis om de energieprestaties van een woning te verbeteren - ook rekening houdend met elementen zoals vloer- en dakisolatie, ramen, verwarmingssystemen, enz. - is de beste manier om de potentiële efficiëntie te maximaliseren. Het meest gebruikte materiaal dat tegenwoordig wordt gebruikt in spouwmuurisolatie zijn polystyreen 'kralen'.

Die in de onderstaande afbeelding hebben een koolstofcoating voor extra prestaties. Enkele minder vaak voorkomende losgevulde isolatiematerialen zijn polystyreenkorrels en perliet. Losvullende isolatie kan worden geïnstalleerd in gesloten holtes zoals muren, of niet-afgesloten ruimtes zoals zolders. Cellulose, glasvezel en steenwol worden meestal ingeblazen door ervaren installateurs die bekwaam zijn in het bereiken van de juiste dichtheid en R-waarden.

Polystyreenkorrels, vermiculiet en perliet worden meestal gegoten. De Federal Trade Commission heeft de „Trade Regulation Rule betreffende de etikettering en reclame voor woningisolatie” uitgevaardigd (16 CFR, deel 460). De Commissie heeft de R-waarde-regel uitgevaardigd om op sectorbrede basis specifieke oneerlijke of misleidende handelingen of praktijken te verbieden. De regel vereist dat fabrikanten en anderen die woningisolatie verkopen de R-waarde en gerelateerde informatie van elk product bepalen en bekendmaken (bijv.

R-waardeclassificaties variëren tussen verschillende soorten en vormen van woningisolaties en tussen producten van hetzelfde type en dezelfde vorm. Spray-foam isolatie met gesloten cellen is de meest energiezuinige muurisolatie. Toepassingen kunnen veel hogere R-waarden bereiken voor elke inch dikte dan andere isolatieproducten, met waarden zo hoog als R-6,2 per vierkante inch (ongeveer R-34 op een 2 × 6 muur). Dat is veel informatie over de soorten isolatie die beschikbaar zijn, maar er kunnen nog steeds enkele vragen rondzweven.

Deze ondoordringbare dampretragers verminderen de hoeveelheid vocht die door de buitenmuren stroomt, waardoor schimmel en meeldauw op de muurlijsten, gipsplaten of zelfs de isolatie worden voorkomen. Omdat spouwwanden een op locatie gebaseerde handel zijn, is de efficiëntie van het afgewerkte huis afhankelijk van goede praktijken tijdens de bouw. Minimaliseer dus verstoring en maak van de gelegenheid gebruik om de thermische efficiëntie elders in huis te verbeteren terwijl u de bouwers ter plaatse hebt - of dat nu is met retrofit spouwmuurisolatie, zolderisolatie, vloerisolatie of een combinatie van alle drie. Als de stenen van je muren alleen hun lange zijden laten zien (zoals op deze foto), heeft je huis spouwmuren; als ze een afwisselend lang-kort-lang-kort patroon laten zien (zoals op deze foto) dan heeft je huis stevige muren.

Huiseigenaren kunnen sommige soorten isolatie installeren, met name dekens, planken en materialen die op hun plaats kunnen worden gegoten. Voor open muren waar budget geen probleem is, levert spuitschuimisolatie doorgaans de hoogste weerstand tegen warmtestroom. Betonblokken worden gebruikt om funderingen en muren van huizen te bouwen, en er zijn verschillende manieren om ze te isoleren. Het probleem is dat de meeste van deze oude huizen lege holtes hebben, wat beter is dan het doel om de spouwmuur in de eerste plaats te hebben.

Schuimplaten werken goed om alles te isoleren, van funderingsmuren en keldermuren tot onafgewerkte vloeren en plafonds. Dit type isolatie wordt meestal gebruikt in smallere spouwwanden in plaats van minerale wolisolatie en heeft ook de voorkeur in sommige stenen huizen of eigenschappen. Daarom is een grondige inspectie van de holte en buitenmuur vereist om het beste materiaal te bepalen. Misschien wel de meest standaard isolatievorm die beschikbaar is voor muren, dekenbatts en rollen zijn meestal gemaakt van glasvezel, hoewel versies gemaakt van katoen, minerale wol, schapenwol en plastic vezels ook beschikbaar zijn.

Minerale wol kan in de spouwwanden van een woning worden geblazen om een energiezuinige isolatielaag te vormen. .

Leave Message

Required fields are marked *